Ključni koraci u instalaciji klima uređaja

Instalacija klima uređaja je složen i detaljan proces koji može značajno utjecati na vijek trajanja i učinkovitost vašeg sustava. Prije nego što se upustite u ovaj pothvat, važno je dobro se informirati o procesu i troškovima. Također, preporučljivo je angažirati stručne osobe kako bi instalacija bila obavljena što profesionalnije.

 

Proces instalacije klima uređaja

 

Ako mijenjate stari klima uređaj novim, prvo je potrebno procijeniti i ukloniti stari sustav. Moderni klima uređaji često su drugačijih dimenzija, što može zahtijevati premještanje jedinice ili prilagodbu postojećih instalacija.

 

Nakon uklanjanja starog uređaja, započinje instalacija novog. Instalateri će pregledati postojeću infrastrukturu prema specifikacijama proizvođača i testirati uređaj kako bi osigurali ispravan rad. Ovaj proces može zahtijevati nove cijevi, električne i kanalske priključke. 

 

 

Unutarnja jedinica isparivača spaja se na kanale, odvodnu cijev za kondenzat i cijevi rashladne tekućine koje idu do vanjske jedinice klima uređaja. Vanjska jedinica postavlja se na pod ili na zidne nosače, a na nju se spajaju bakrene cijevi i električni kabeli za vezu i napajanje.

 

Instalateri će provjeriti sve električne spojeve kako bi osigurali siguran rad uređaja. Kada je sve priključeno i vakuumirano, uređaj će biti testiran kako bi se osigurala ispravnost.

 

Profesionalni instalateri neće napustiti vaš dom dok nisu 100% sigurni da klima uređaj radi ispravno. Time je vaš novi klima uređaj spreman za dugotrajan rad i održavanje ugodne temperature u vašem domu.

 

Odabir najboljeg mjesta za klima uređaj

 

Instalateri će vam pomoći odabrati najbolju poziciju za unutarnju i vanjsku jedinicu kako bi se povećala učinkovitost i smanjili troškovi. Unutarnja jedinica treba biti postavljena na vrh zida, s dovoljno prostora sa strane i od stropa.

 

Vanjska jedinica treba biti postavljena na sjenovito i hladnije mjesto kako bi se povećala učinkovitost u hlađenju ili grijanju. Također, treba izbjegavati zatvorene lođe i korisne balkone zbog lošijeg provjetravanja.

 

 

Čimbenici koji utječu na troškove instalacije

 

Troškovi instalacije ovise o nekoliko čimbenika, uključujući broj jedinica, složenost instalacije, potrebnu nadogradnju električnog sustava i druge specifičnosti vašeg doma. Arija Nova pruža usluge montaže klima uređaja uz prilagodljive opcije ovisno o vrsti instalacije.

 

Troškovi instalacije i što montaža uključuje

 

Usluga montaže klima uređaja uključuje proboj zida, instalaciju bakrenih cijevi, PVC kanalice, nosače, odvod kondenzata, spajanje na električnu instalaciju, te puštanje u rad i obuku korisnika. Ako se uređaj postavlja na već postojeće instalacije, cijene ugradnje su nešto niže.

 

Kada naručiti ugradnju

 

Preporučljivo je planirati unaprijed i naručiti ugradnju prije početka sezone visokih temperatura ili hladnoće, kada su instalateri najzaposleniji. Kupnja klima uređaja kod prodavača koji nudi i montažu može olakšati proces.

 

Zaključak

 

Instalacija klima uređaja može biti zahtjevna, ali uz pravilno informiranje i angažiranje stručnih osoba, cijeli proces može biti izveden profesionalno i efikasno.

 

Ako Vam je potrebno više informacija, dopustite da vam svojim iskustvom razjasnimo eventualna pitanja i nejasnoće. Pronađite nas na adresi: Ulica Braće Miroslava i Janka Perice 59B, Zadar ili nas nazovite na 023 31 60 60.

Posljednje novosti

13. lipnja '24.
Novi vrhunski Gree Airy klima uređaji

Otkrijte savršenu kombinaciju tehnoloških inovacija, izvanrednih performansi i profinjene elegancije s najnovijim dodatkom asortimanu kućne serije - Gree Airy modelima.   Gree Airy serija klima uređaja donosi najnovije inovacije u vaš dom, osiguravajući vrhunsku kvalitetu zraka i udobnost. S ciljem osiguranja...

SAZNAJ VIŠE
9. lipnja '24.
Kako održavati i optimizirati klima uređaj za najbolje rezultate

Ljetni mjeseci često donose visoke račune za električnu energiju, što nas može potaknuti da razmislimo o načinima kako učiniti naš klima uređaj učinkovitijim. Ispravna briga o klimatizacijskom sustavu ne samo da osigurava bolju učinkovitost, već i produljuje vijek trajanja uređaja, pružajući vam ugodnu i hladnu unutrašnjost...

SAZNAJ VIŠE
29. svibnja '24.
Napredna tehnologija i moderan dizajn: Vivax H+ design klima uređaji

Vivax H+ design klima uređaji su poznati po svojim naprednim tehnološkim značajkama, modernom dizajnu i visokoj energetskoj učinkovitosti. Ovi uređaji su posebno popularni zbog kombinacije visoke performanse i estetski privlačnog izgleda.   Energetska učinkovitost Vivax H+ design klima uređaji, poput modela ACP-12CH35AEHI,...

SAZNAJ VIŠE
24. svibnja '24.
Daikin slavi 100 godina inovacija i izvrsnosti!

1924 - Početak povijesti tvrtke Daikin Akira Yamada, mladi japanski inženjer, osnovao je Osaka Kinzoku Kogyosho Ltd., označivši početak naše povijesti s proizvodnjom radijatorskih cijevi za zrakoplove.   Iste je godine skupina njemačkih znanstvenika razvila prvo neaktivno cjepivo protiv toksoida tetanusa koje je dovelo do...

SAZNAJ VIŠE
22. svibnja '24.
Azuri Naturalux klima uređaji

Vrhunska Tehnologija i Udobnost za Vaš Dom Azuri Naturalux klima uređaji predstavljaju spoj vrhunske tehnologije i udobnosti, pružajući idealno rješenje za klimatizaciju vašeg doma ili ureda. S raznovrsnim modelima prilagođenim različitim veličinama prostora, Azuri Naturalux nudi uređaje visoke energetske učinkovitosti,...

SAZNAJ VIŠE